Pages

Despre certificatele energetice

Certificatele de performanta energetica furnizeaza informatii pentru consumatori privind cladirile pe care intentioneaza sa achizitioneze sau sa inchirieze. Acestea includ un rating de performanta energetica si recomandari pentru imbunatatirea rentabilului.
Ele trebuie sa fie, de asemenea, demonstrat potentialilor chiriasi sau cumparatorului atunci cand o cladire este construita, vanduta sau date in chirie. Dupa ce sa ajung la un acord , acestea sunt predate cumparatorului sau un nou chirias.



Mai jos am vorbit am stat de vorba cu Dobrea Cristian de pe certificatenergeticieftin.com in legatura cu obtinerea unui certificat energetic,

O inspectie tipic dureaza aproximativ una pana la doua ore pentru a efectua, in functie de marimea si structura proprietatii. Dupa ce am inspectat proprietatea, inspectorul de energie se va folosi software-ul pentru a calcula ratingul de energie pentru proprietate. Un certificat de performanta energetica, va fi produs pe care le va spune despre eficienta energetica si impactul asupra mediului al proprietatii. Certificatul va va spune:
- Evaluarea pe eficienta energetica
- Impactul asupra mediului inconjurator emisiilor CO2
- Consumul de energie estimat, dioxid de carbon (CO2) si costurile de combustibil ale acestei case.

Un certificat de performanță energetica (EPC) prezinta curentul de energie si potentialul energetic al unui rating-ul de proprietate, cunoscut sub numele de "rating SAP" care reprezinta procedura de evaluare standard si este sistemul recomandat guvernelor pentru producerea unui rating de energie acasa. Graficele cu SAP au fost impartite in 7 benzi variind de la A-G iar fiecare interval are o valoare set de puncte "SAP". Fiecare diagrama are un  rating de energie potentiala dintr-un maxim de 100 de puncte (fiind eficienta maxima). Raportul va contine o sectiune care arata masurile recomandate care pot fi luate in considerare pentru a imbunatati eficienta energetica a proprietatii. Noi va recomandam insistent sa cautati un profesionist in cadrul zonei de expertiza necesara pentru a discuta despre modul in care ar putea fi facute imbunatatiri.